Начин на приготвяне
Почистете рибките от главата и вътрешностите. Не е нужно да махате костта, за да останат цели при пърженето и за по-добър и естетичен вид. Когато ги консумирате, ще видите, че така или иначе костта се отделя невероятно лесно почти сама и не оставя нежелани неприятни малки костици.
Натъркайте почистените, измити и подсушени рибки меджид с естрагон, лимонов сок и сол и ги оставете за 30 минути в хладилник.
Смесете брашното със сухия чесън и го сипете при рибата, вместо да овалвате една по една. Разбъркайте хубаво с ръка, за да полепне хубав пласт от брашното и да попие там, където рибките са навлажнени от лимона. Това ще им придаде невероятна хрупкавост и интересна текстура - нежно и крехко месце отвътре и хрупкава обвивка отвън.
Сгорещете олиото на среден до леко силен огън и изпържете рибките до приятно златисто.
Изваждайте върху кухненска хартия, за да се отстрани и попие по нея излишната мазнина.
Сервирайте пържената риба с парченца лимон.
Перфектната компания за биричка!
Пърженият меджид с хрупкава коричка е готов.