Обикновена обща туршия в бидон

Мария СимоваМария СимоваГуру110557104713
19/07/2017
"Просто пъхате всичко в бидона, заливате и чакате "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166 430
  • Преглеждания за месеца40537
  • Преглеждания за седмицата1719
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Количеството на зеленчука не е определено, в зависимост от това какъв е обема на вашия бидон, кои продукти предпочитате повече или какви имате в повече. Подберете здрави зеленчуци, почистете и измийте много добре.

Накъсайте карфиола на едри парчета (китки), доматите надупчете с вилица на 2-3 места а чушките срежете на кръст в долния край. Разделете чесъна на скилидки, не ги белете.

Подредете зеленчука в бидона, като го редувате от всичко по малко. Най-отгоре поръсете синапа и завършете с листата целина.

Пригответе си саламурата, тя е най-важният детайл в приготвянето на туршия.

За целта измерете 10 литра вода в някакъв съд, претеглете 400 г сол и я разтворете във водата напълно. Залейте зеленчука с готовата саламура и така докато тя покрие добре зеленчука.

Сплетете обръч от лозови пръчки и го поставете отгоре, за да притисне зеленчука надолу при затварянето на капака. Оставете така без да претакате за 3 дни, след което претакате всеки ден по веднъж, докато туршията втаса, така както я обичате. Това става за около две седмици.

След това разтваряме калиев сорбат за туршии в част от предварително източена саламура от бидона. Ако обемът му е 35 литра, разтваряме 35 г калиев сорбат, т.е. на 1 литър вода – 1 г сорбат.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Slavi Vinishki
Slavi Vinishki
20.08.2019 12:42
миналата есен я напражих много е вкусна.
но защо салмаурата ми стана мътна?
0
0
Деси
Деси
07.09.2018 23:23
качих снимка попогрешка моля махнете я
3
0
Галя
Галя
30.10.2017 16:51
А оцет слага ли се? Няма в продуктире такъв!
5
0
Галя
Галя
03.11.2017 16:11
Благодаря, Мария Симова!
4
0
Мария Симова
Мария Симова
30.10.2017 17:43
не, това е обикновена саламурена туршия
9
2