Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с картофен блат

Солена торта с картофен блат

Солена торта с картофен блат2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Кой каза, че солените торти не са толкова добри като сладките?"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 кг
  • чушки - 1 буркан печени
  • кисели краставички - 1 буркан
  • сирене - 500 г
  • яйца - 5 твърдо сварени
  • царевица - 1 консерва сладка
  • майонеза - 2 бр. (по 200 г)
  • кисело мляко - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате картофите и ги настъргвате на едро ренде, осолявате ги. Нарязвате чушките и краставичките, сиренето настъргвате. Смесвате майонезите с киселото мляко.

Най-отдолу слагате обилен слой картофи, като ги сплесквате, за да се получи блат. Редуват се - ред майонеза, ред чушки, ред картофи, ред майонеза, ред сирене, ред кисели краставички.

Така се процедира до изчерпване на продуктите. Най-отгоре отново се слага слой картофи. Върху тях се настъргват сварените яйца и се поръсва с царевица.

Добре е солената торта да престои няколко часа в хладилника или дори цяла вечер преди сервиране, за да се стегне.

Добър Апетит! Солената торта с картофен блат е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: