Начин на приготвяне
Сварявате картофите и ги настъргвате на едро ренде, осолявате ги. Нарязвате чушките и краставичките, сиренето настъргвате. Смесвате майонезите с киселото мляко.
Най-отдолу слагате обилен слой картофи, като ги сплесквате, за да се получи блат. Редуват се - ред майонеза, ред чушки, ред картофи, ред майонеза, ред сирене, ред кисели краставички.
Така се процедира до изчерпване на продуктите. Най-отгоре отново се слага слой картофи. Върху тях се настъргват сварените яйца и се поръсва с царевица.
Добре е солената торта да престои няколко часа в хладилника или дори цяла вечер преди сервиране, за да се стегне.
Добър Апетит! Солената торта с картофен блат е готова.