Картофи с топено сирене на фурна

Веселина КацареваВеселина Кацарева
Помощник Готвач
76
284
95
115
02/08/2017
"Опитайте нашите картофки с топено сирене и няма да погледнете други "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 669
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се нарязват на кръгчета (ако са много големи, могат да се преполовят), нареждат се в тава и се покриват с толкова вода, колкото да покрие половината тавичка.

Маслото се нарязва на кубчета и се разпределя в тавата. Пушеното месо също се нарязва и се разпределя навсякъде - не само отгоре, за тази цел може картофите да се разбъркат заедно със свинското. Най-отгоре се нарязват 6 парчета от топеното сирене, които също се разпределят равномерно.

Прибавя се подправките, ястието се завива с фолио и се пече на 250 градуса около 20-тина минути (в зависимост от силата на фурната).

Картофите се проверяват с клечка за зъби, ако са готови, ястието се изважда от фурната и най-отгоре се поставят останалите парченца топено сирене - нарязани на кубчета.

Тавата се връща във фурната без фолиото и се оставя да се запече за около 10-15 минути (разбираме, че ястието е готово, когато водата се изпари, но остане бял сос от топеното сирене).

Вече готово, ястието може да се поръси със свеж магданоз. Сервира се топло.

Бон Апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Геновева
Геновева
08.01.2019 17:03
Благодаря за рецептата...
0
0
Потребител#215390
Благодаря за рецептата ще я пробвам
0
0