Начин на приготвяне
За палачинките разбийте яйцата, добавете газираната вода и брашното и бъркайте до гладка смес. Нагрейте тиган, намажете с малко олио и изпечете 6 броя палачинки.
За плънката в същия тиган нагрейте 1 с.л. олио и запържете ситно нарязания лук. След като омекне добавете каймата и подправката, пържите за около 10 минути докато каймата стане на трохи и на мазнина.
Добавете кашкавала и сметаната, разбъркайте и след като заври свалете от огъня, оставите да се поохлади.
През това време си направете заливката, като разбиете яйцата и добавете олиото, кашкавала, подправките, посолете на вкус.
Във всяка палачинка поставете от плънката, навийте на рулца и ги подредете в тава едно до друго.
Залейте с приготвената заливка и поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна, печете около 35 минути с златист загар.