Леща яхния със свинско месо с кокал

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
21/07/2017
"Щом е на кокал, дайте го насам... "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 492
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата44
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо с кокал - 500 г
  • леща - 250 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • зелена пиперка - 1 бр.
  • целина - 1 парче (корен)
  • чесън - 0.5 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • домати - 1 бр. голям
  • брашно - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кокала на порции, измийте и го поставете в тенджера със студена вода да заври. След като заври, изхвърлете водата, измийте отново месото и налейте отново студена вода. Поставете на котлона до заври и съвсем леко посолете. Така на слаб огън да поври за 30 минути.

Нарежете зеленчука на ситно, без 1-та глава лук и домата, и ги поставете при месото.

Измийте много добре лещата, като я киснете, плакнете и преплаквате няколко пъти. Поставете добре измитата леща към врящото месо със зеленчука и добавете дафиновия лист и оставете да ври до готовност на лещата на бавен огън, ако е нужно долейте топла вода.

В тиган си направете запръжката от олио, ситно нарязания лук, брашното, настъргания домат и червения пипер. Нагрейте олиото и добавете лука, запържете до омекването му и добавете брашното.

Запържете до промяна на цвета на брашното и добавете домата, разбъркайте и след като заври, добавете червения пипер, разбъркайте за кратко и сипете запръжката при готовото ястие.

Разбъркайте и поставете ястието да заври, 3 минути след завирането, свалете вече напълно готовото ястие от котлона.

Смесете малко оцет с 1 ч.л. мащерка и при сервиране добавете към порциите по желание.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар