Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Пъстър Рататуй Ветрило

Пъстър Рататуй Ветрило

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Пъстър Рататуй Ветрило4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусно и красиво, защото заслужавате само най-доброто"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • лук - 4 глави кромид
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 ч.л. суха
  • сушен чесън - 1/2 ч.л
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и патладжаните трябва да са с приблизително еднакви размери, за да стане красиво ястието.

Нарязваме патладжана и тиквичките на филийки към дръжките, но не ги режем до край. Посоляваме ги и оставяме за 15-20 минути.

Нарязваме на шайби доматите и обеления кромид лук.

Измиваме патладжаните и тиквичките и ги отцеждаме.

Сглобяваме в едно патладжана и тиквичката, като ги слагаме едно срещу друго. Слагаме ветрилото в тава с алуминиево фолио, което сме намазали предварително с малко мазнина.

Гледаме да се редуват слоевете тиквичка и патладжан. Между всеки ред слагаме домати и в средата редим лука. Овкусяваме пъстрия Рататуй със сол, черен пипер, мащерка, сух чесън и поливаме със зехтина.

Печем във фурна на 200 градуса за 30-40 минути. Пъстрият Рататуй Ветрило е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Отлична презентация, непременно трябва да се опита!
Поздрави :)
18.09.2017 11:01
1
Покажи всички подкоментари
Mimi Danielle Kalcheff
Mimi Danielle Kalcheff
Много е красиво. Добра идея
06.08.2017 18:16
2
Покажи всички подкоментари