Картофена пита с кайма

ИваИваНовак9711
22/07/2017
"Прилича на Овчарски пай, но без излишни зеленчуци "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
29 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 495
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена29

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме каймата с лука, малко настърган кашкавал, 1 яйце, чубрица и черен пипер.

Обелваме и сваряваме картофите. Правим ги на пюре с малко сол, олио, черен пипер, натрошеното сирене и яйцето.

В леко намазнена тава си разстиламе половината от картофеното пюре, върху него си разстиламе каймата и върху каймата останалото пюре.

Слагаме да се пече на умерена фурна, докато картофеното пюре стане златисто, изваждаме, отгоре настъргваме кашкавал и запичаме отново.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боряна Велева
Пробвах я, стана много вкусно, но задуших лука с каймата на тиганче, че се опасявах да не остане сурова вътре. Лошото е, че ....бързо свърши... :)
5
0