Начин на приготвяне
Почистваме лука и отделяме най-големите люспи. Това, което сме отделили, оставяме на една страна, а останалото нарязваме на ситно. Добавяме го към каймата.
Слагаме и останалите подправки - сол, пипер, галета, соев сос, чили сос, кафява захар. Прибавяме барбекю соса и разбъркваме
След като каймата е омесена, я оставяме да престои с подправките. След това оформяме топки от нея, според големината на люспите лук, и ги увиваме с него. Всяка една готова топка обвиваме в тънки резенчета бекон.
Запалваме барбекюто и през това време намазваме топките със сос барбекю. Изпичаме ги от всички страни.
Поднасяме пълнения лук с гарнитура по желание.
Пълненият лук с кайма, увит в бекон е готов.