Начин на приготвяне
С помощта на лъжица оформяме топки, които държим във фризера поне час. В блендер смесваме корнфлейкса заедно със кокосовите стърготини и захарта. Много добре блендираме самата смес.
В купичка разбиваме едно яйце и разтваряме в него нишестето.
Вадим от фризера топките сладолед, потапяме първо в яйчената, а след това в сухата смес. Връщаме още час във фризера.
Когато решим да сервираме панирания сладолед разбиваме и другото яйце. В съд поставяме олио и чакаме да се загрее добре.
След като е готово потапяме сладоледа в яйце и го изпържваме. Пърженето продължава не по-дълго от 3-5 минути.
Трябва да се получи златист цвят на панировката. Поднасяме веднага.
Може да се използва всякакъв вид сладолед и при поднасянето може да се поднесе с различен вид топинг, мед или ядки.
Панираният сладолед с кокосови стърготини е готов.