Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържен ориз»Пържен ориз със зеленчуци и мариновани сурими

Пържен ориз със зеленчуци и мариновани сурими

Пържен ориз със зеленчуци и мариновани сурими
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Почти като в китайски ресторант, ама двойно по-вкусен- така обичаме ориза ние"

Необходими Продукти

  • грах - 300 г замразен
  • зелен фасул - 300 г салатен (замразен)
  • моркови - 3 бр. средно големи
  • чушки - 3 бр. средни
  • ориз - 350 г
  • сол
  • бахар - млян
  • китайски подправки - микс
  • черен пипер - млян
  • бял пипер
  • универсална подправка - зеленчукова
  • олио - 120 мл
  • сурими - 300 г мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте 3 с.л. от олиото в уок тиган. Добавете почистените и нарязани моркови. Запържете при непрекъснато бъркане. В следващия момент добавете граха и зеления фасул. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.

Накрая добавете и почистените от семенната част и нарязани на лентички чушки. Пържете още 3-4 минути, като постоянно разбърквате зеленчуковата смес с дървена бъркалка. Отстранете готовите зеленчуци от огъня.

Накиснете ориза за около 20 минути в студена вода. Изплакнете го обилно, докато водата потече бистра.

Загрейте останалото олио в дълбок тефлонов тиган. Добавете ориза. Запържете за кратко при непрекъснато бъркане.

Добавете малко хладка вода и продължете готвенето, като разбърквате ориза. Повторете това няколко пъти, до омекването на ориза и извирането на течността.

Прибавете зеленчуците към готовия ориз и овкусете със сол и останалите подправки/ количеството на подправките е по ваш избор/.

Разбъркайте до еднородност и отстранете пържения ориз от котлона. Сервирайте, като добавите мариновани океански сурими.

Пърженият ориз със зеленчуци и мариновани сурими е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: