Начин на приготвяне
Загрейте 3 с.л. от олиото в уок тиган. Добавете почистените и нарязани моркови. Запържете при непрекъснато бъркане. В следващия момент добавете граха и зеления фасул. Гответе 5-6 минути при непрекъснато бъркане.
Накрая добавете и почистените от семенната част и нарязани на лентички чушки. Пържете още 3-4 минути, като постоянно разбърквате зеленчуковата смес с дървена бъркалка. Отстранете готовите зеленчуци от огъня.
Накиснете ориза за около 20 минути в студена вода. Изплакнете го обилно, докато водата потече бистра.
Загрейте останалото олио в дълбок тефлонов тиган. Добавете ориза. Запържете за кратко при непрекъснато бъркане.
Добавете малко хладка вода и продължете готвенето, като разбърквате ориза. Повторете това няколко пъти, до омекването на ориза и извирането на течността.
Прибавете зеленчуците към готовия ориз и овкусете със сол и останалите подправки/ количеството на подправките е по ваш избор/.
Разбъркайте до еднородност и отстранете пържения ориз от котлона. Сервирайте, като добавите мариновани океански сурими.
Пърженият ориз със зеленчуци и мариновани сурими е готов.