Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с кайма и ориз в бял сос

Пълнени чушки с кайма и ориз в бял сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117483961k1
16/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че и вие си имате собствена рецепта за пълнени чушки с кайма и ориз, но непременно опитайте и нашето предложение - ще ви изненада приятно"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • картофи - 2 бр. (за запушване на чушките)
  • кимион
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • брашно - 7 с.л.
  • жълтъци - 3 бр.
  • чубрица - 1 щипка
  • магданоз - 2 - 3 стръка пресен
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - 200 г
  • олио - за запръжка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме лука в мазнина и прибавяме към него рендосания морков, каймата и домата. Когато продуктите поомекнат, слагаме и ориза. Овкусяваме с подправки и наливаме към 500 мл вода, за да набъбне оризът.

Когато сосът се посгъсти и оризът също поомекне, сваляме плънката от огъня и я разпределяме в чушките. Запушваме ги с парчета картоф.

Редим ги в тава и доливаме вода, която трябва да ги покрива поне до половината. Печем яденето в загрята фурна и когато водата заври, я отстраняваме, а чушките оставяме във фурната, докато им се образува коричка.

Междувременно правим смес от разбитите жълтъци и двата вида мляко. В тенджерка загряваме мазнина и запържваме в нея брашното. Наливаме бульона от чушките и разбъркваме.

На тънка струя прибавяме и сместа с яйцата, като бъркаме, за да се сгъсти всичко. Накрая добавяме към соса подправки и магданоз. Поднасяме го към готовите пълнени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
напомнят ми на храната на баба ми .тя беше много добра готвачка
02.06.2017 18:34
7
4