Начин на приготвяне
Задушаваме лука в мазнина и прибавяме към него рендосания морков, каймата и домата. Когато продуктите поомекнат, слагаме и ориза. Овкусяваме с подправки и наливаме към 500 мл вода, за да набъбне оризът.
Когато сосът се посгъсти и оризът също поомекне, сваляме плънката от огъня и я разпределяме в чушките. Запушваме ги с парчета картоф.
Редим ги в тава и доливаме вода, която трябва да ги покрива поне до половината. Печем яденето в загрята фурна и когато водата заври, я отстраняваме, а чушките оставяме във фурната, докато им се образува коричка.
Междувременно правим смес от разбитите жълтъци и двата вида мляко. В тенджерка загряваме мазнина и запържваме в нея брашното. Наливаме бульона от чушките и разбъркваме.
На тънка струя прибавяме и сместа с яйцата, като бъркаме, за да се сгъсти всичко. Накрая добавяме към соса подправки и магданоз. Поднасяме го към готовите пълнени чушки.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пълнени чушки като тези вкусни класически пълнени чушки или тези постни пълнени чушки.
Коментари