Начин на приготвяне
Пресяваме брашната. Първо си ги отмерваме и слагаме в купа. Правим дупка по средата. Стопляме малко водата и в нея се слага 2 с.л. от брашното и сухата мая, 1 ч.л захар и разбъркваме.
След като се е активирала за около 15 минути я изсипваме при брашното. Чукваме вътре 2 яйца, зехтина и киселото мляко. Прибавяме розмарина и солта.
Разбъркваме с ръка. После прехвърляме върху набрашнена маса. Замесваме меко тесто. Омесеното тесто го слагаме в купа намазана с малко олио и покриваме с кърпа да втаса за 40 мин. След като втаса го делим на 2 части. От всяка част правим равни по размер топки колкото топка за тенис.
Слагаме ги върху набрашнена маса и покриваме с кърпа. Всяка топка разточваме с набрашнена точилка за да не лепне. Нарязваме на дребно пушените кренвирши и сиренето. Слагаме ги в купа и разбъркваме за да се смеси добре сиренето и кренвиршите.
Разточваме всяка топка на кръг и слагаме 2- 3 с.л. от сместа и загръщаме краищата. С ръце оформяме овали. При необходимост, ако лепне тестото си набрашняваме ръцете, като ги оформяме. Всички оформени овали ги режем с нож на две места по средата.
Подреждаме ги на разстояние една от друга в тава покрита с хартия за печене. В купа разбиваме 1 белтък и 2 с.л олио и мажем всички кифли със сместа. Поръсваме ги с бял сусам. Печем приготвените закуски на 180 градуса докато се изпекат.