Вратни пържоли на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
06/07/2012
"Всички вратни пържоли, които не са приготвени на фурна, са безвъзвратно похабени "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо179 095
  • Преглеждания за месеца923
  • Преглеждания за седмицата242
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 броя вратни пържоли без кост
  • соев сос - 4 с.л.
  • кафява захар - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 3 с.л. или обикновен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • салвия - 1 стрък прясна
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • лют пипер - по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества
Пържоли

Начин на приготвяне

Добре измитите и подсушени пържоли поръсете със сол, черен и бял пипер.

Всички останали съставки смесете и разбъркайте добре.

Наредете пържолите в тава, залейте със сместа и оставете да се овкусят за 1 час в хладилник.

След това сложете алуминиево фолио и пъхнете да се пекат за 1 час в силно загряна фурна.

След това отстранете фолиото и запечете до готовност. На 2 пъти обръщайте пържолите, за да не се изсушат.

Печете вратните пържоли на фурна, докато сосът в тава се сгъсти и се карамелизира.

Практична перфорирана дъска за рязане 27 см-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практична перфорирана дъска за рязане 27 см
6.49 лв.
5.49 лв.
Виж ››

Едно от най-необходимите кухненски пособия е дъската за рязане. Изберете нашата, за да получите удобство, качество и комфорт. Дъската за рязане е перфорирана за по-лесно отстраняване на излишните течности при обработването на продуктите.

Рейтинг

5 8
4 9
3 10
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар