Кекс с ром

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
08/07/2012
"Само са уточним, ромът е за кекса, разбрахте ли?"
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции12-14 парчета
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 299
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С половината от захарта разбийте на гладък крем жълтъците, а с останалата захар разбийте белтъците на твърд сняг.

Към жълтъците добавете олиото, прясното мляко и постепенно брашното с бакпулвера. След това объркайте с ванилията, рома и ромовата есенция.

На части прибавяте белтъците и разбърквайте внимателно с шпатула. Сместа разделете на 2 части и едната разбъркайте с какаото.

Намазнете и леко набрашнете кексова форма. Започнете да редувате равни части бяла и кафява смес, като ги сипвате лъжица по лъжица в центъра на формата.

Редувайте, докато смесите се изчерпват. Сложете кексът да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 50 минути. Към края проверете дали е готов с дървена клечица.

По желание готовия кекс с ром може да намажете с помощта на четка с малко ром, разбъркан с пудра захар или само да поръсите с пудра захар.

Рейтинг

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар