Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бадемов кекс с ром

Бадемов кекс с ром

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бадемов кекс с ром
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Кафето с приятели е много по-вкусно, когато е поднесено с Бадемов кекс с ром"

Необходими Продукти

  • бадеми - 210 г сурови
  • бисквити - 80 г чаени
  • яйца - 5 бр. XL или 6 бр. М
  • захар - 190 г
  • ванилова захар - 10 г
  • ром - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - 40 г
  • сол - 1 щипка
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуснете фурната да загрее до 180 градуса. Смелете в блендер или мелачка за кафе бадемите заедно с бисквитите (бадеми може да ползвате белени или небелени, но задължително сурови).

Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и ваниловата захар. При непрестанно разбиване добавете последователно олиото, рома и накрая смлените бадеми и бисквити с бакпулвера.

Полученото не много гъсто тесто излейте в тавичка с откопчаващо дъно-22-24 см диаметър - предварително намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене.

Пъхнете в сгорещената вече фурна и печете 40 минути.

Готовия кекс откопчайте от формата внимателно и оставете да се охлади върху решетка. Поръсете с пудра захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: