Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Лелиния пухкав кекс

Лелиния пухкав кекс

Веселина ГърдеваВеселина Гърдева
Помощник Готвач
85457119
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Пухкав какаов кекс, който е любим на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.( или 1 чаена лъжичка)
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • какао - на вкус (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до получаване на светло-жълт крем. Прибавя се олиото, след което отново се разбърква.

Добавя се и киселото мляко, като пак се разбърква до хомогенна смес. После се добавят сухите съставки.

Брашното се слага чаша по чаша, за да не се пренасити сместа.

Когато кексовото тесто е готово, се изсипва половината от него в намазнена кексова форма, а в другата половина може да се прибави какао.

Кексът се пече на 150 градуса до готовност. Лелиния пухкав кекс е страхотен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: