Начин на приготвяне
Слагаме двата вида кайма в дълбока купа и я мачкаме с ръце, за да се смеси добре. Обелваме внимателно доматите. Нъстъргваме ги на ренде или ги режем на ситно.
В купата при каймата слагаме 1 ч.ч. нарязани домати. Останалите 2 ч.ч. ги отделяме, с тях ще полеем пиперките. Слагаме малко сол и черен пипер на вкус и 1 ч.л. лют червен пипер.
Почистваме ориза и булгура и ги измиваме със студена вода. При каймата и доматите добавяме булгура, ориза и 1/2 ч.ч топла вода. Настъргваме със ситното ренде 1 морков. Разбъркваме с ръка добре сместа.
Почистваме си пипера, върха го подрязваме. С помощта на лъжичка пълним пиперките. Намазваме си тава с олио около 4 с.л.
Нареждаме пиперките в тавата плътно една до друга. Върху тях изливаме другите 2 ч.ч нарязани на ситно домати.
Отгоре наливаме и 2 ч.ч топла вода и останалото олио. Печем на 200 градуса до готовност. Да ви е сладко!