Начин на приготвяне
Измийте и подсушете тиквичките. Нарежете ги на едри парчета, като се опитайте на всяко от парчетата да има кора от тиквичката. За по-ефектно може да използвате 2 светли тиквички и една тип дзукини /тъмнозелена/.
Не посолявайте тиквичките, за да не станат воднисти. Нарежете пилешко бяло месо на жулиени, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.
Оставете в хладилник докато приготвите останалите продукти. На сух тиган запечете 2 супени лъжици сусамено семе и оставете за накрая. Намажете тигана с краве масло и изсипете тиквичките в него.
Оставете така за 5 минути на огъня докато покафенеят и тогава разбъркайте добре. Гответе още два пъти по 5 минути, както разбърквате само един път.
Прибавете пилешкото месо и говете до пълната готовност на месото /не повече от 10 минути/, като разбърквате възможно най-малко. Преди последното разбъркване посолете и подправете с черен пипер, разбъркайте добре и отстранете от котлона.
Поръсете ястието с препечения сусам и настържете на сняг пармезана, докато е още топло. Ястието се поднася с чаша охладено бяло вино. Подходящо е както за топло, така и за студено сервиране.