Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Веган картофен огретен

Веган картофен огретен

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган картофен огретен
Снимка: Рая Андонова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вижте как да приготвите класическия огретен във вкусен веган вариант"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1 кг (4 големи)
  • олио
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • растително мляко - 400 мл
  • сол
  • чубрица
  • тофу - 150 - 200 г
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на колелца, а ако са много големи - на половинки.

Сгорещява се олио и се слага брашното. Разбърква се енергично, за да се разтвори брашното и се бърка, докато стане кафяво, да се запече.

На части се налива млякото при постоянно бъркане. Като се сгъсти сосът, се слага сол.

В тава се изсипват картофите, поливат се с олио, поръсва се сол на вкус и чубрица и се разбърква добре.

Отгоре се натрошава тофуто и след това се изсипва сосът. Разбърква се отново добре.

Най-накрая огретенът се поръсва с галета за по-хрупкава коричка и се слага да се пече на 190 градуса.

Веган картофеният огретен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: