Меки бретцели

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8361
Меки бретцели
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Знаем, че не сте опитвали по-вкусни бретцели, затова не се стеснявайте да дадете 5 звезди за рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 4.5 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч. топла
  • захар - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакетче
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 2 ч.ч.
  • сода - 2/3 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • морска сол - за поръсване
  • вода - 1. 5 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме топлата вода (1/2 ч.ч.) и в нея разтваряме солта, захарта и сухата мая. Разбъркваме и оставяме за 5 минути да се активизира маята. След това сипваме олиото и брашното и замесваме тесто. Оставяме го за 1 час на стайна температура.

След като тестото втаса го разрязваме първо наполовина, а след това всяка половина на 4 части. Така се получават 8 големи бретцела.

Оформяме всяко парче тесто, като първо го правим на дълъг фитил, около 30 см, и след това му придаваме типична форма на бретцел, като двата края на фитила приближаваме един към друг, усукваме ги и връхчетата прилепваме към долната страна на бретцела.

Сипваме 1. 5 литра вода в тенджера и поставяме на котлона да кипне. След като водата кипне в нея сипваме содата и започваме да пускаме оформените бретцели вътре. Всеки бретцел държим около 2 минути във врящата вода, като го обръщаме.

Изваждаме бретцелите и ги подреждаме в тава за печене, застлана с хартия за печене. Не е нужно да е намазана с мазнина. Разбиваме яйцето и мажем бретцелите.

Поръсваме с морска сол и поставяме тавата във фурната. Печем на 230 градуса за около 10-15 минути. Добре е бретцелите да се зачервят, така че според фурната времето за печене може малко да се увеличи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: