Начин на приготвяне
Омесва се тесто от продуктите, като маята се смесва с брашното. Тестото се покрива и се оставя да втасва на топло за около 40 мин.
След това то се премесва леко с още малко брашно и се оформя на руло. Рулото се дели на 6 части. От всяка част с ръце се разточва фитил. Той се прегъва в средата и двата му края се усукват два пъти.
След това краищата се прибират в средата на полученият кръг. Когато бретцелите са оформени, един по един се поставят в съд с подсолена вряща вода. Държат се точно по 40 секунди всеки.
Вадят се с решетъчна лъжица и се редят в тава, застлана с хартия за печене. С четка се намазват с прясно мляко, поръсват се с морска сол на вкус.
Тавата се поставя в студена фурна, която се включва на 180 градуса. Готови са след около 40-45 мин.