Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Плодов сладкиш с медена глазура

Плодов сладкиш с медена глазура

EлзаEлза
Чирак
48358106
Плодов сладкиш с медена глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Ако искате да уловите вкуса на лятото, това е точната рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г+30 г за овалване на плода
  • захар - 150 г
  • масло - 110 г
  • крема сирене - 4 с.л.
  • ягоди - 250 г (малини или къпини)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 50 г нарязани
  • за медената глазура
  • течна сметана - 200 мл
  • захар - 100 г
  • мед - 100 г
  • масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете яйцата, сиренето и захарта. Разбийте с миксер около 5 мин. В друга купа смесете брашното, орехите и бакпулвера. Прибавяйте ги по малко към яйчената смес, като бъркате с шпатула.

Разтопете маслото и го оставете за кратко да изстине, добавете го на тънка струйка към сместа, бъркайте енергично. Поръсете плода (ягоди, малини или къпини) с брашното и го прибавете към сместа.

Бъркайте леко да не се намачкат. Изсипете сместа в тава с диаметър 24 см, в която сте сложили хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса около 40 минути.

За глазурата:

В съд смесете всички продукти и варете докато се сгъсти и добие карамелен цвят. При мен глазурата стана за около 15 мин.

Свалете от котлона, оставете за 10 мин. да изстине и залейте плодовия сладкиш. Може да украсите с някоя ягодка или малинка. Оставете да изстине.

Идва най-голямото удоволствие - да се насладите на този вкусен сладкиш!

Плодовият сладкиш с медена глазура е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: