Начин на приготвяне
Сваряват се картофите, обелени се настъргват на ренде в купа. Тиквичката се обелва и настъргва също на ренде в купата.
Добавят се пармезан, разтопено масло, брашно и сол на вкус. Разбърква се с вилица, прибавят се черен пипер и ронена чубрица. Омесва се лепкаво тесто.
Върху прозрачно фолио се поръсвам обилно брашно, тестото се поръсва с брашно и се разточва на правоъгълник. С нож, поръсен с брашно, се режат правоъгълници.
В края на всеки си поставя парче сирене и оформяме на рулце. Доста е лепкаво, затова си поръсвайте с брашно.
Загрява се олио и крокетите се пържат в добре сгорещено олио от всички страни. Сиренето може да се замени с кашкавал, крема сирене или колбас. Поднасяме със зеленчуци.
Добър апетит!