Начин на приготвяне
В дълбока купа смесваме соевия сос, виното, сока от лимон, солта, кимиона, черния пипер, чубрицата и кърито. Объркваме добре.
Нарязваме месото на по-големи парчета, понеже ще използваме два големи метални шиша. Нарязваме и пиперките на големи парченца.
Потапяме месото в получената марината и между него редим пресните билки и нарязаният на шайби лук. Предварително сме отделили на страна малка част от маринатата и сега я доливаме към месото - покриваме с фолио и оставяме да престой 3-4 часа в хладилник, докато поеме добре маринатата и ароматите.
Запалваме дървените въглища и внимаваме огънят да не е силен, преди да започнем да печем, намазваме скарата и шишовете с мазнина.
Нанизваме парче месо - червена пиперка, парче месо - зелена пиперка и така, докато наредим всичкото месо. Печем на умерено загрята скара, за да не изгори месото.
За да стане крехко, от време на време слагаме от маринатата!
Да ви е сладко!