Бисквитена торта с праскови

16/08/2017
Stefani1105
отStefani1105Новак27550
"Две от любимите ни неща в една бомбастична торта "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 937
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема нишестето се разтваря в 100 мл от млякото, към тази смес се прибавят жълтъците.

Останалото мляко се разбърква със захарта и се загрява на средна степен на котлона, когато заври към него се прибавя сместа с нишестето и жълтъците.

Бърка се до получаването на гъст и гладък крем. Готовият крем се пресипва в купа и се оставя да се охлади. Сметаната се разбива с ванилия и се прибавя към вече охладения крем.

Бисквитите се потапят за кратко в сока от праскови и се редят във избраната форма, заливат се с крем, тази процедура се повтаря докато свършат кремът и бисквитите.

Тортата се украсява със сладко от праскови или с пресни плодове. По желание се поръсва с натрошени бадеми. Готовата торта се оставя в хладилник, за да стегне.

Да ви е сладко! подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар