Сарми в пилешки кожички

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
19/08/2017
"Вкусотия, която не може да бъде описана с думи!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 421
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черно пиперче, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20 минути.

През това време пригответе плънката за сармите.

Доматите измийте и обелете спираловидно, като запазите обелките за украса на ястието при сервиране.

В малък съд загрейте половин литър вода и разтворете зеленчуковия бульон, оставете го на слаб огън да къкри, за да е горещ за по-късно.

Обелете и нарежете скилидките чесън на ситно, а морковите - на малки кубчета, и ги задушете в маслото с една супена лъжица олио в дълбок тиган.

Добавете почистения и измит ориз и постепенно горещия зеленчуков бульон. Овкусете с чубрица, сол, изсушена майорана (ако нямате, може да използвате риган), черен пипер и накрая - обелените и нарязани на ситно пресни домати.

Намалете котлона и бъркайте периодично, за да не загори оризът. След десетина минути отстранете от котлона и след като поизстине, с получената плънка напълнете вече овкусените пилешки кожички, като оформите стегнати сарми.

При необходимост (ако кожичките не са достатъчно широки) може да ги защипете в долния край с клечки за зъби, за да не се отворят по време на печене.

Подредете ги в тавичка върху хартия за печене, като загънатите ръбове на сармите трябва да останат отдолу. Полейте с тънка струйка олио.

Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на сармите.

Сармичките са подходящи за леко предястие, така че в този случай сервирайте на порция по 1-2 от тях.

Поднесете ги с розички от обелките на доматите, зърна чер пипер и листенца зелена подправка по ваш избор - магданоз, босилек, копър (в моя случай използвах листенца прясно откъсната градинска салвия).

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар