Хайдушка салата с пъдпъдъчи яйца

Даяна НиколоваДаяна НиколоваПомощник Готвач4316391
21/08/2017
"Сериозна салатка, която изисква и сериозно питие "
Приготвяне15 мин.
Готвене5 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 194
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива добре и се накъсва на дребни парченца. Поставя се в купа. Лукът се обелва и се нарязва на много ситно. Добавя се към марулята в купата. След това се прибавят семките, солта и зехтиновия дресинг.

Краставицата се обелва, измива и се срязва през средата. Едната половинка се нарязва на еднакви резени, които се прибавят към купата с останалите продукти. След като се разбъркат добре се поставят в чиния и се прави канапе от салатата.

Върху канапето се настъргва вече обеленият морков. Доматът пък се срязва на тънко и се поставя около канапето.

Пъдпъдъчите яйца имат малко по-различна обработка от кокошите. Слагате в тенджера водата за заври и чак тогава поставяте яйцата. Неоходими са 5 минути за твърдосварени яйца

След като изстинат се обелват и се поставят на върха на канапето от салата. Отгоре се посолява леко и се слага от зехтиновия дресинг.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар