Картофени кюфтенца с чесън и билки на фурна

21/08/2017
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89524727174
"Задължително с млечно сосче, за да се насладите максимално на вкуса им"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 808
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • оризово брашно - 6 с. л.
  • чесън - 1 едра глава (около 12 скилидки)
  • девесил - 1 ч.л. изсушен
  • розмарин - 1/2 к.л. изсушен
  • чубрица - 1 ч.л. изсушена
  • целина - 1/2 ч.л. изсушен
  • чушки - 1 белена червена чушка
  • копър - 1 с.л. пресен
  • олио - 4 с.л. или зехтин
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените и обелени картофи се намачкват с вилица заедно със зехтина и се смесват с оризовото брашно, ситно стритите или нарязани сухи билки (девесил, розмарин, чубрица, керевиз), счуканите в хаванче със солта скилидки чесън, нарязания на ситно пресен копър и черен пипер на вкус.

Всичко се омесва и с намазнени ръце се оформят кюфтета, които се овалват в малко оризово брашно. Нареждат се в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Пекат се около десет минути на средна решетка, включен вентилатор и предварително много добре загрята фурна на 250 градуса, а след това се обръщат с помощта на щипка и се оставят да се запекат за още 10 минути.

По желание сервирайте към порцията с кюфтенца и чашки с млечен топинг, приготвен от добре смесените 1 ч.ч. кисело мляко, 4 с.л. майонеза, ситно нарязан копър, пресована скилидка чесън, сол и 2-3 счукани орехови ядки.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар