Начин на приготвяне
Приготвяме като за начало пърленките - разтваряме маята в част от водата, след което добавяме олиото, солта и захарта. Разбъркваме докато напълно разтворим маята и захарта.
Пресяваме брашното, правим кладенче и наливаме разтворената мая и остатъка от водата. Омесваме меко тесто, което разделяме на топки - нареждаме ги в тава, покриваме с фолио и чакаме да втасат.
След като са втасали, разточваме всяка топка на кръгла плоска питка - намазваме със зехтин и печем в плосък тиган от двете страни до готовност.
Приготвяне на плънката:
Нарязваме свинското месо на дребно и към него приббавяме соевия сос, солта, черния и червен пипер. Разбъркваме добре и оставаме да престои 30 минути, за да поеме добре маринатата. Нарязваме морковите и гъбите на дребно.
След това загряваме олиото в тиган и запържваме маринованото месо до златисто, добавяме морковите и гъбите да се задушат на слаб огън.
След като омекнат зеленчуците добавяме и консервираните домати и подправките - розмарина и червения пипер. Разбъркваме периодично до сгъстяване и нашата плънка е готова!
Идва ред и на пълненето - във всяка пърленка изсипваме от готовата плънка, подвиваме от двете страни и набучваме с клечка за зъби за ефектно поднасяне.