Начин на приготвяне
Лютите чушки се изчистват от дръжките, измиват и опукват леко на котлона. Слагаме в голяма тенжера.
Докато са още топли добавям останалите продукти. Чесънът и морковите настъргвам на едро ренде и прибавям към чушките. Добавям и нарязаните копър и магданоз.
Слагам солта, захарта, олиото и оцета. Разбърквам хубаво и оставям час-два да престоят.
Редя в бурканчета и разпределям по равно марината. Ако не е достатъчна доливам бурканчето с вода.
Затварям и варя пет минути за капачка. От тази доза ми излязоха 10 бурканчета от 400 мл.
Пуканите люти чушки с моркови са много вкусни.
Ако обичаш да похапваш люти чушлета, опитай и другите ни рецепти за люти чушки на тиган или виж как да си приготвиш страхотни чорбаджийски чушлета.