Начин на приготвяне
Рибата се сварява предварително в около 2 литра вода, като в бульона при варенето се поставят дафиновите листа и една супена лъжица суха целина.
След като е готов се прецежда и рибата се оставя настрани да се охлади, след което се обезкостява старателно.
В малка касерола се запържват наситненият лук и чесън и се подправят с останалите сухи подправки, като останалата лъжица суха целина се прибавя отделно при прецедения бульон.
В тенджерата се слагат нарязаните зеленчуци и малко наситнен девесил и супата се вари до готовността им. Накрая се прибавя и обезкостената риба и се оставя да къкри на слаб огън още 20 минути.
Готовата рибена чорба се подправя със сол, лимонов сок и допълнително наситнен пресен девесил на вкус, тъй като подправката е доста силна.
Да ви е сладко!
Традиционната рибена чорба с девесил е готова.