Тиквени гювечета

Хубена СлавоваХубена Славова
Новак
131031860
Тиквени гювечета
Снимка: Хубена Славова
2 / 3
28/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"Невероятни тиквени гювечета, в които се крият страшни вкусотии"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 малки кръгли
  • пилешки дроб - 300 г
  • ориз - 1 1/2 к.ч.
  • гъби - 50 г (аз използвах печурка)
  • домат - 1 1/2 средно голям
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 средна глава
  • олио - за запържване
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме на кубчета домата, лука, моркова и гъбите. Почистваме дробчетата и също ги нарязваме на ситно.

Поставяме олиото в дълбок тиган и след като се загрее, добавяме зеленчуците.

Като се задушат, добавяме пилешкия дроб и ориза с вода (2:1) до полуомекване на ориза. Поздправяме със сол, черен и червен пипер на вкус.

На тиквичките им се изрязва капачето и се издълбават с лъжица до пълното почистване на семките. Намазваме от вътрешната страна с малко сол.

Пълним тиквичките със сместа почти догоре с леко притискане. Допълваме с топла вода, като с малка лъжичка разбъркваме сместа, за да слезе водата до дъното на тиквичката.

Захлупваме с резен домат и захлупваме с капачето от тиквата.

Печем около час във фурна на около 100 градуса.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: