Начин на приготвяне
Измиваме и нарязваме на кубчета домата, лука, моркова и гъбите. Почистваме дробчетата и също ги нарязваме на ситно.
Поставяме олиото в дълбок тиган и след като се загрее, добавяме зеленчуците.
Като се задушат, добавяме пилешкия дроб и ориза с вода (2:1) до полуомекване на ориза. Поздправяме със сол, черен и червен пипер на вкус.
На тиквичките им се изрязва капачето и се издълбават с лъжица до пълното почистване на семките. Намазваме от вътрешната страна с малко сол.
Пълним тиквичките със сместа почти догоре с леко притискане. Допълваме с топла вода, като с малка лъжичка разбъркваме сместа, за да слезе водата до дъното на тиквичката.
Захлупваме с резен домат и захлупваме с капачето от тиквата.
Печем около час във фурна на около 100 градуса.
Добър апетит.