Пухкава солена торта

Пухкава солена торта
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
06/11/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"С тази торта ще зарадвате гостите и семейството си, които ще ви дадат най-високата оценка за кулинарно майсторство"

Необходими Продукти

  • палачинки - 5 бр.
  • картофи - 5 бр. средно големи
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 150 г
  • майонеза - 200 г
  • сол
  • зелени маслини
  • чери домати
  • домати - 1 бр. жълт
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите и яйцата до готовност. Обелете ги.

Сложете на дъното на подходяща чиния за сервиране една палачинка.

Намажете я с майонеза. Поръсете с настъргани картофи, настъргани на едро ренде сирене и кашкавал. Поръсете със сол и настъргано яйце.

Сложете втората палачинка и работете така до изчерпване на продуктите.

Намажете повърхността и стените на тортата с майонеза. Облепете страните с настъргани и овкусени със сол картофи, а след това и със ситно нарязан свеж магданоз.

Отгоре гарнирайте солената торта с обръч от настъргани картофи, в средата - настъргани яйца, и гарнирайте с маслини, жълт домат и чери доматки.

Пухкавата солена торта е уникално вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: