Начин на приготвяне
Почистете червените боровинки от дръжчици и листенца.
Сложете водата в подходящ съд за варене и след като заври, изсипете захарта. Варете до пълното разтваряне на захарта и получаването на гъст захарен сироп.
Измийте боровинките под течаща вода с помощта на решетка.
Добавете боровинките към захарния сироп и варете на тих огън, като разбърквате от време на време, до готовност на боровинките и сгъстяването на сладкото.
Проверете готовността, като капнете капка от сиропа върху сух порцеланов съд. Ако капката не се разлива - сладкото е готово.
Охладете сладкото и го разсипете в сухи бурканчета. Затворете с капачки и стерилизирайте 5 минутки.
Домашното сладко от червени боровинки е готово.
Коментари
Сладкото е разкошно и ароматно, но и аз не бих дала 25 лв. за килограм!