Начин на приготвяне
Предварително разтопяваме маслото. С помощта на чопър смиламе орехите.
Взимаме по една кора и я намазва цялата обилно с масло. Отгоре я поръсваме с орехи. Взимаме тънка точилка с помощта на която завиваме внимателно баклавичката.
Когато я завием до края започваме да притискаме от двата края към средата, след което внимателно изваждаме баклавичката от точилката. Готовата баклава нареждаме в предварително намаслена тава.
По същия начин процедираме и с останалите кори, като баклавичките се поставят една до друга. Преди да ги сложим да се пекат ги намазваме отгоре с разтопено масло. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Когато извадим баклавичките ги нарязваме с нож и ги оставяме да изстинат.
Изстиналите вече баклавички заливаме с топъл сироп, който приготвяме по следния начин. Смесваме всички съставки за сиропа и го оставяме да поври около 5 мин.