Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, добавяме 2/3 от галетата, яйцето, нарязания на ситно магданоз, кимиона, чубрицата, солта и черния пипер. Всичко това размесваме много добре, за да могат всички съставки да се смесят. Поставяме каймата в хладилника.
В подсолена вода варим морковите за около 10 минутки. Сваряваме и яйцата. Когато са готови ги обелваме.
Нарязваме киселите краставички на ивици. Върху кърпа разстиламе каймата с дебелина около 1 сантиметър.
По средата нареждаме продуктите – морковите, яйцата и киселите краставички. Започваме да завиваме рулото от единия край към другия.
След като самото руло е навито, двата му края се натискат, за да не излезе плънката. Поставяме в намазнена тава готовото руло, поръсвам с останалата част от галетата и печем на предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 45-55 минутки.
Десет минути преди рулото да е изцяло готово изваждаме от фурната и да го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го във фурната отново, за да се допече.
Картофите обелваме, нарязваме и изпържваме в сгорещено олио. Поднасяме в чиния нарязани парчета от рулото и част от пържените картофи.