Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с цели моркови, яйца и гарнитура от пържени картофи

Руло с цели моркови, яйца и гарнитура от пържени картофи

Руло с цели моркови, яйца и гарнитура от пържени картофи
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • галета - 1 к.ч.
  • яйцa - 1 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • За плънката
  • яйца - 4 бр.
  • моркова - 3 бр.
  • кисели краставички - 3 бр.
  • картофи - 1 кг
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука, добавяме 2/3 от галетата, яйцето, нарязания на ситно магданоз, кимиона, чубрицата, солта и черния пипер. Всичко това размесваме много добре, за да могат всички съставки да се смесят. Поставяме каймата в хладилника.

В подсолена вода варим морковите за около 10 минутки. Сваряваме и яйцата. Когато са готови ги обелваме.

Нарязваме киселите краставички на ивици. Върху кърпа разстиламе каймата с дебелина около 1 сантиметър.

По средата нареждаме продуктите – морковите, яйцата и киселите краставички. Започваме да завиваме рулото от единия край към другия.

След като самото руло е навито, двата му края се натискат, за да не излезе плънката. Поставяме в намазнена тава готовото руло, поръсвам с останалата част от галетата и печем на предварително загрята на 180-200 градуса фурна, за около 45-55 минутки.

Десет минути преди рулото да е изцяло готово изваждаме от фурната и да го поръсваме с настърган кашкавал. Връщаме го във фурната отново, за да се допече.

Картофите обелваме, нарязваме и изпържваме в сгорещено олио. Поднасяме в чиния нарязани парчета от рулото и част от пържените картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: