Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се обелва и се режат на кубчета, като за мусака.
Пилешкото месо се измива и се реже също на малки парчета. В тиган се слага малко олио да се загрее. След като олиото се загрее се слага нарязаното пилешко месо.
Овкусява се със сол и черен пипер. Пържим го, докато е напълно готово. През това време се режат лукът, чушките и морковът. След това готовото месо се слага в тава.
В същия тиган се слагат да се изпържат лукът, морковът и чушките. Когато те омекнат се прибавя една чаена чаша ориз.
Бърка се непрекъснато. След около 3-5 минути се прибавя и доматеният сос. Оставя се да поври малко.
След това и оризът се изсипва при пилешкото месо в тавата. Добавят се и нарязаните картофи.
Подправят се със сол, чубрица, риган, индийско орехче и черен пипер.
Разбърква се хубаво и се сипва малко олио и две чаени чаши вода. След това се слага във фурната. Оризът се пече се на 200 градуса за около 40 минути.
Пилето с ориз и картофи на фурна е готово.