Сочен сладкиш

А. БорисоваА. БорисоваНовак
18/07/2012
"Ако ще задоволяваме страстта си към сладкото, нека го направим със стил и с този сочен сладкиш "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 041
  • Преглеждания за месеца213
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата със захарта и при непрекъснато разбиване добавете олиото, какаото, разтворено в 2 с.л. топла вода и ванилиите. Продължете да разбивате и на порции добавете пресятото брашното с бакпулвера. Не прекалявайте обаче с биенето, а само колкото съставките да се хомогенизират.

Изсипете сместа в добре намаслена и леко набрашнена форма с дупка и сложете да се пече в загряна на долен реотан на 200 градуса фурна. След 10 минути включете и горния.

Печете сочния сладкиш около 20-30 минути и накрая проверете дали е готов с дървена клечка. Извадете сладкиша и пригответе глазурата от разтопените заедно шоколад, ликьор и няколко с.л. сметана.

Залейте сочния сладкиш и оставете да се охлади добре преди да поднесете. Поднесете парче от сладкиша, гарниран с разбита сметана или топка сладолед.

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар