Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Желиран конфитюр от сини сливи

Желиран конфитюр от сини сливи

Желиран конфитюр от сини сливи
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Конфитюр по бързата процедура - вкусен и лесен за приготвяне"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 2 кг
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г обикновена
  • желираща захар - 1 кг Захира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват и нарязват на малки парченца, това се прави с цел по-бързо да омекнат при варенето.

Поставят се в голяма тенджера нарязаните плодове и смесваме с обикновена бяла захар и 1 ч. ч. от 300 мл студена вода.

Поставя се на котлона да заври, като се бърка с дървена лъжица за 40 минути, докато омекнат плодовете.

Сипваме желиращата захар и непрекъснато се бърка от 4 до 6 минути, защото тя е консервантът, има 30 г пектин и не е нужно да добавяме лимонена киселина.

Снема се от котлона, с черпак се пълнят бурканите докато е още гореща сместа и затваряме с капачки. Обръщаме с дъното нагоре и оставяме така докато се охлади конфитюрът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: