Желиран конфитюр от сини сливи

31/08/2017
"Конфитюр по бързата процедура - вкусен и лесен за приготвяне "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 959
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сини сливи - 2 кг
  • вода - 300 мл
  • захар - 300 г обикновена
  • желираща захар - 1 кг Захира
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите се измиват и нарязват на малки парченца, това се прави с цел по-бързо да омекнат при варенето.

Поставят се в голяма тенджера нарязаните плодове и смесваме с обикновена бяла захар и 1 ч. ч. от 300 мл студена вода.

Поставя се на котлона да заври, като се бърка с дървена лъжица за 40 минути, докато омекнат плодовете.

Сипваме желиращата захар и непрекъснато се бърка от 4 до 6 минути, защото тя е консервантът, има 30 г пектин и не е нужно да добавяме лимонена киселина.

Снема се от котлона, с черпак се пълнят бурканите докато е още гореща сместа и затваряме с капачки. Обръщаме с дъното нагоре и оставяме така докато се охлади конфитюрът.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар