Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Много пухкава Тортиля

Много пухкава Тортиля

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Много пухкава Тортиля
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"На този испански омлет не му трябват никакви други добавки - така е перфектен!"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета. В тиган се слага малко олио да се загрее.

След това се слагат картофите да се изпържат. Картофите се овкусяват с универсална зеленчукова подправка.

Когато картофите са готови, се вадят от тигана. В същия тиган се запържва нарязаният на ситно лук.

В отделен съд се разбиват яйцата със солта и черния пипер.

В тигана се редят картофите и се заливат с разбитите яйца. Тортилята се оставя да се приготвя на слаб огън. Тиганът се покрива с капак.

След като тортилята е готова от едната страна, се обръща от другата страна чрез чиния.

Отново тиганът се покрива с капак и се оставя на слаб огън.

След като е готова и от другата страна, се отстранява от огъня и се поднася топла.

Много пухкавата Тортиля е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: