Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на тънки кръгчета. В тиган се слага малко олио да се загрее.
След това се слагат картофите да се изпържат. Картофите се овкусяват с универсална зеленчукова подправка.
Когато картофите са готови, се вадят от тигана. В същия тиган се запържва нарязаният на ситно лук.
В отделен съд се разбиват яйцата със солта и черния пипер.
В тигана се редят картофите и се заливат с разбитите яйца. Тортилята се оставя да се приготвя на слаб огън. Тиганът се покрива с капак.
След като тортилята е готова от едната страна, се обръща от другата страна чрез чиния.
Отново тиганът се покрива с капак и се оставя на слаб огън.
След като е готова и от другата страна, се отстранява от огъня и се поднася топла.
Много пухкавата Тортиля е готова.