Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле върху ориз със зеле и свинско

Пиле върху ориз със зеле и свинско

Пиле върху ориз със зеле и свинско
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
10/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Ох...получаваме сърцебиене, като гледаме тази вкусотия"

Необходими Продукти

  • зеле - 1/2 зелка средна /кисело/
  • ориз - 300 г
  • пиле - 1200 г
  • свинско месо - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ориза. Нарежете зелето на ситно.

В подходяща тава за печене, сложете мазнината и добавете измития и отцеден ориз.

Сложете тавата в загрята фурна. Гответе, като разбърквате, докато оризът промени цвета си.

Прибавете нарязаното зеле, разбъркайте и гответе още 4-5 минути.

Следва да прибавите нарязаното на късчета свинско месо. Отново гответе още 3-4 минути, като разбърквате от време на време. Ако е необходимо, овкусете със сол.

Налейте 3 ч.ч. топла вода. Сложете овкусеното пиле със сол и универсална подправка.

Покрийте с капак или фолио и печете пилето в загрята фурна до 200 градуса.

Ако е необходимо прибавете още топла вода по време на готвенето.

По желание може да обърнете пилето, за да се изпече равномерно от двете страни.

Пилето върху ориз със зеле и свинско е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: