Eсенна манджичка

Eсенна манджичка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотна манджичка с вкус на любимите есенни зеленчуци Топла и ароматна, приканва да бъде изядена"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • чушки - 1 бр. червена
  • моркови - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чубрица
  • магданоз
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и тиквичката се обелват и нарязват на средно едри кубчета.

Почиства се един праз, един стар лук и нарязваме на ситно. Морковът е нарязан на кубчета, чушките - почистени и нарязани на ленти.

В тенджера се загрява олио и запържваме лук и праз за минута. Добавят се картофите и тиквичката, да се позапържат. Сипва се нарязан ситно червен домат, червеният пипер и наливаме вода да покрие продуктите.

Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и оставяме да поври 10 минути на умерен огън. Прибавя се с нарязаните два вида чушки и морков, готви се до готовност на зеленчуците.

Когато е готово, брашното се разрежда с малко вода на кашичка и сипваме в манджичката, като се разбърква внимателно.

Изключва се котлона и оставяме да поври още 3-4 минути.

Сервираме поръсена с магданоз.

Есенната манджичка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: