Начин на приготвяне
Почистваме пържолите, ако е необходимо. Не ги изтънявам, за да останат сочни.
Овкусявам ги със сол, черен пипер и чубрица. Покривам ги със стреч фолио и поставям в хладилник за около 1 час, за да поемат от подправките.
В нагорещен тиган поставям маслото, като внимавам температурата да не е много висока /за да не прегори, добавям и лъжица олио/.
Запечатваме месото за около 3-4 минути от двете страни. Изваждаме пържолите и ги подреждаме в тава.
Към овкусеното от месото масло изливаме виното, деглазираме за около 5 минути, докато се изпари алкохолът.
Прибавяме течната сметана, дижонската горчица и разбъркваме. Към тях накрая добавяме заквасената сметана и сол на вкус.
С готовия сос заливаме пържолите. Покриваме ги с фолио и запичаме в предварително загрята фурна за около 30 минути /всяка фурна пече различно/.
Махаме фолиото, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до неговото разтапяне.
Гарнираме ги с ароматни картофки, запечени с риган и зехтин.
Свинските пържоли с божествен сос поднасяме със свежа салата по избор.