Чирпански наденички

Бай СтавриБай СтавриНовак
09/08/2012
Приготвяне90 мин.
Общо90 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 131
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес
  • вода - 100 мл ледена
  • бира - 50 мл
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • карантия - 3 - 4 броя агнешки черва, изчистени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте праза възможно най-ситно.

В купа го добавете към вече смесените кайма, ледена вода, бира, кимион, черен пипер, сол и добре омесете всичко.

Ако ви се струва, че каймата за домашните наденички е суха добавете още 50 мл бира.

С помощта на шприц напълнете сместа в почистените агнешки чревца, като ги прегъвате през 15-20 см.

След това може да изпечете Чирпанските наденички на скара, барбекю или във фурна.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар