Гювеч със свински джолан

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
229
2k
313
753
3
03/09/2017
"Този гювеч е истинска експлозия от вкусове - толкова много вкусни продукти събрани на едно място "
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 353
  • Преглеждания за месеца694
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се обезкостява, като месото се нарязва на хапки.

Зеленият боб се почиства и шушулките се нарязват на две.

Патладжаните и картофите се нарязват на едри кубчета.

Пиперките и лукът се нарязват на едро, а морковите - на кръгчета.

Лютите чушки и целината се нарязват на ситно, а скилидките

чесън - на филийки. Всичко заедно с подправките, маслото и кокала на джолана се поставя в подходящ глинен съд с капак. Посолява се и се разбърква.

Добавя се 1/2 ч.ч. вода. Пече се под капак във фурната 4 часа на 160 градуса.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цончо Кънев
Цончо Кънев
19.02.2019 11:42
Изпълних рецептата с консерва гювеч,джолана сварих в скороварка за 1ч.,обезкостих го и го нарязах на парчета,напълних гювеча с всички съставки по рецептата и го сложих да се пече.Надявам се след 1 час да е готов.
0
0