Печено агнешко с бира

БогиБогиНовак
20/07/2012
"Ако се чудите кое предпочитате агнешко или бира, ние ви препоръчваме да го направите 2 в 1 !"
Приготвяне30 мин.
Готвене170 мин.
Общо200 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 310
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 агнешко бутче, около 1, 5 кг
  • бира - 500 мл
  • водка - 50 мл или ракия
  • черен пипер - на око
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л. лют
  • сол - на вкус
  • олио - към 50 мл
  • ядки - 2 с.л. натрошени или сусам за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете агнешкото бутче и го шпиковайте със скилидки чесън. Смесете бирата, алкохола с малко олио и с всички подправки и добре разбъркайте. Сложете агнешкото бутче в намаслена тава.

Полейте месото или го намажете равномерно с част от маринатата. Покрийте с фолио и оставете да се маринова в хладилника за 2 часа. След това отвийте леко фолиото, полейте с останалата марината и загърнете отново с фолиото.

Сложете да се пече първо на 200 градуса за 40 минути, след това намалете на 180 и печете за още около 2 часа, в зависимост от възрастта на агнето.

Малко преди да извадите от фурната печеното агнешко с бира махнете фолиото, полейте леко с марината и поръсете с ядките или сусама. Запече за още 5-10 минути и извадете.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 5
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кортеза петкова
кортеза петкова
04.05.2013 09:42
харесвам рецепти от този тип - хем лесно за приготвяне, хем вкусно
2
0